Kager

Linser med marcipan og pære

At bage en omgang gode linser, som vi kender dem fra bageren, kræver hverken ægte konditorgener eller særlige fingerfærdigheder. Og kniber det med tiden, kan du nemt skyde genvej!
af Susanne Palmqvist 5.05.2015 Foto: Anders Schønnemann
linser

Luksuslinser med blød marcipan og sød pære. Her får du opskriften, selvom vi ikke er meget for at dele!

Prøv også: Æblekage med grov crumble

Linser med marcipan og pære

Tid: 35 minutter. Hævetid, dej: Mindst 1 time. Bagetid: 12 minutter. Antal: Ca. 14 stk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mørdej:

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk bagepulver
  • 175 g koldt smør
  • 100 g lyst rørsukker
  • 1 æg
  • ½ spsk vand
  • ca. 14 små tærteforme
  • lidt smør til formene

Prøv også: Nøddetærte med marcipan

Vaniljecreme:

  • 2½ dl madlavningsfløde
  • ½ vaniljestang
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 150 g marcipan
  • 2 modne pærer eller anden frugt f.eks. æble eller friske abrikoser

Drys:

  • flormelis

FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED ISABELLAS!

Sådan laver du linser med marcipan:

  1. Mørdej: Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Hak det kolde smør, og smuldr det i melet, evt. i en foodprocessor. Pisk sukker, æg og vand med en elpisker. Hæld det i melblandingen, og saml hurtigt dejen – den vil være lidt klistret. Læg den i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere.
  2. Vaniljecreme: Varm fløden op i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen med en elpisker. Hæld den varme fløde i æggemassen, og pisk godt. Kom det tilbage i gryden, og varm det op, til det bliver cremet. Pisk hele tiden. Køl cremen helt af.
  3. Tænd ovnen på 180°. Rul 2/3 af dejen ud på et melstrøet bord, og stik den ud i passende størrelser til dine forme. Beklæd de smurte forme med dej. Kom lidt marcipan i bunden af hver form. Skær pærerne ud i stykker, og læg et stykke pære og creme i hver. Rul den sidste 1/3 dej ud, og stik den ud, så det passer til låg. Læg dem ovenpå, og tryk kanterne til. Bag linserne midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de er lysebrune. Lad dem køle af på en rist, og løft dem forsigtigt ud af formene. Drys med flormelis.

Tip! Har du ikke tid til at lave vaniljecremen fra bunden, kan du også lave en portion færdigkøbt kold kagecreme efter anvisning på pakken.