Brød & Boller

Valnøddebrød med rosiner

Server dette lækre valnøddebrød lunt med et godt lag smør på, mums!
af Marie Melchior. 15.09.2010 Foto: Betina Hastoft.

Ingredienser

  • 200 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 125 g sukker
  • 100 g valnødder
  • 50 g rosiner
  • 125 g smør
  • 1 dl mælk
  • 2 æg

Sådan laver du valnøddebrød

  1. Tænd ovnen på 175°. Sigt mel og bagepulver ned i en stor skål. Tilsæt sukkeret.
  2. Hak valnødderne groft, og rør dem i melet sammen med rosinerne.
  3. Hæld smør og mælk i en kasserolle, og smelt smørret over svag varme.
  4. Rør den lune smør-mælke-blanding og æggene i melet, og rør, til dejen er ensartet. Hæld dejen i en brødform ca. 10 x 20 cm.
  5. Bag brødet i 1 time. Test med en strikkepind, om det har fået nok. Er der dej på strikkepinden, skal det bage videre i ca. 10 minutter.