brunch & morgenmad

Tebirkes
Vafler
Hyldeblomst-marmelade
Jordbærmarmelade med abrikoser
Hjemmelavet marmelade

Hvad er brunch egentlig? 

Ordet brunch stammer fra en sammentrækning af de engelske ord for morgenmad og frokost, altså breakfast og lunch, og derved får man ordet brunch. På samme måde er måltidet brunch en sammentrækning af de to måltider morgenmad og frokost.

Brunch er blevet utroligt populært de seneste år. Og det forstår man jo godt. Det er da lækkert at få lov til både at spise lækker sprød bacon, nybagte boller og sirupsøde pandekager til morgenmad eller frokost.

I Danmark bruger vi nok mest brunch som en undskyldning for at spise sen morgenmad i weekenden – og for at spise en lidt mere fyldig morgenmad. Det er jo ikke en rigtig brunch uden røræg, bacon og amerikanske pandekager.

For dem, der synes, at bacon og pandekager til morgenmad er lige tungt nok, kan brunchen suppleres med let yoghurt med sprød topping fx af ristede havregryn og nødder eller frisk frugt og bær. Der er typisk også flere grøntsager at finde end til en almindelig morgenmad.

Brunch skal jo også dække frokosten, og derfor serveres der ofte også rugbrød og pålæg til. Men du kan også vælge at servere lune frokostretter til, fx en lækker madtærte.

Drikkevarerne til brunch er udover obligatorisk kaffe og te også juice – gerne en friskpresset appelsinjuice. Eller du kan servere en lækker smoothie. Hvis det skal være rigtig overdådigt, kan du servere champagnebrunch – som egentlig bare er, at en af drikkevarerne til brunchen er champagne. Men det lyder jo meget godt, ikke?

Brunch er en luksuriøs udgave af morgenmad, og derfor ynder vi at give den gas med hjemmebagt brød og lækker hjemmelavet syltetøj. Her på siden har vi flere opskrifter på lækkert syltetøj og marmelade, som du kan servere, og ser du under ”Frokost” kan du finde de mere frokostagtige retter, du kan servere til din brunch.

God fornøjelse!