Amerikanske pandekager med lemoncurd

Tykke, luftige amerikanske pandekager med blåbær og masser af lemoncurd! Servér dem som en del af brunchbordet, eller nyd dem som et sødt punktum efter middagen.

Mandag, 7. august 2017 - 9:13 - af Sanna Kekäläinen og Johanna Vanamo. Foto: Fabian Björk.
Skal du holde brunch, er disse pandekager det perfekte søde indspark på bordet. En ægte amerikansk morgenmadsklassiker! 
 
 

Det skal du bruge til amerikanske pandekager:

Ca. 25 små eller 10 store

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. smør
  • 250 g ricotta eller cremefraiche
  • 3 dl sødmælk
  • 2 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • 4 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 dl blåbær
  • Lidt smør
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 glas lemoncurd

​Se også: Sådan får du mest ud af dit drivhus

Sådan gør du: 

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Smelt smørret, og rør det sammen med ricotta, mælk og citronskal. Rør begge blandinger sammen.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, og kom det i blandingen sammen med 1 dl blåbær.
  4. Bag pandekagerne i smør på en pande eller blinispande.
  5. Pisk fløden til skum, og servér til pandekagerne sammen med lemoncurd og friske blåbær.

Prøv også: Pandekagekage med røde bær

 
Tip: Du kan godt undvære bagepulver, men så bliver pandekagerne ikke så høje, som er karakteristisk for amerikanske pandekager.
 

Læs også:

Vafler