Tilbehør

Chiagrød med mandler

Denne chiagrød med mandler smager næsten lige som risalamande - og det siger vi altså ikke nej tak til! Lav den aftenen før, så den er klar til dit morgenbord. Velbekomme.
af Anne Hjernøe. 19.09.2017 Foto: Winnie Methmann.
Chiagrød med mandler

Chiafrø er supersunde og indeholder mange gode egenskaber. De er bl.a. spækket med omega 3, kostfibre og proteiner. De suger meget væske over tid, så blandingen i denne opskrift skal stå natten over. Og så kan den så nydes både til morgenmad, dessert og den lille sult midt på eftermiddagen.

2 personer

Ingredienser

  • 1½ dl smuttede mandler
  • ¾ dl chiafrø
  • 1 lille drys salt
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 dl skyr, gerne 10 %
  • 1 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • Evt. 2 spsk flydende honning
  • Topping efter eget valg

Sådan laver du chiagrød med mandler

  1. Hak mandlerne groft.
  2. Rør chiafrøene sammen med mandlerne i en skål, og kom resten af ingredienserne i.
  3. Rør godt sammen, dæk blandingen til, og lade det stå i køleskabet natten over.
  4. Hvis grøden næste dag ikke har den ønskede konsistens, kan du tilsætte lidt ekstra skyr.
  5. Til sidst kan du toppe med det, du har lyst til, fx bær, mysli eller ristede havregryn.