Tilbehør

Chutney med pære og svesker

Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af morgenmaden eller ostebordet, så er denne chutney et fremragende tilbehør til især blåskimmelostene.
af Pia Buusmann 18.03.2009 Foto: Jes Buusmann

1 stort glas:

1 pære
100 g svesker uden sten
100 g tørrede abrikoser
50 g mandler
½ dl mørkt rørsukker
1 dl æbleeddike
1½ dl vand
Evt. atamon

Skyl og halver pæren. Skær den i grove tern. Hak svesker, abrikoser og mandler groft. Kom alle ingredienser i en gryde, og varm op, til vandet koger. Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 10 min., til pæren er blød, men ikke kogt ud. Hæld chutneyen på et skoldet glas, der evt. er skyllet i atamon, og lad den afkøle. Server til blåskimmeloste og oste med kraftig smag. Chutneyen kan holde sig i ca. 3 uger i køleskab.