Opskrifter

Trifli med hjemmelavet granola

En hjemmelavet trifli med vaniljeskyr, bær og hjemmelavet granola tager din morgenmad eller brunch til helt nye højder!
af Cecilia Fahlström. 2.05.2016 Foto: Stine Christiansen.
Trifli med hjemmelavet granola, vaniljeskyr og friske bær

Den her trifli er let og lækker - lavet med skyr, så du sparer lidt på kalorierne, og når du topper med bær, får den en skøn, frisk smag. Den hjemmelavede granola bliver uden tvivl et stort hit ved morgenbordet, og det kan helt bestemt betale sig at lave den selv - den smager fantastisk og er enkel at lave. Din familie og venner vil elske dig for at sætte det her morgenmads-hit på bordet!

4 personer

Granola

  • 20 g mandler
  • 30 g usaltede pistaciekerner
  • 150 g havregryn
  • 40 g græskarkerner
  • 20 g solsikkefrø
  • 150 ml honning
  • 50 g tørrede morbær
  • 50 g tørrede gojibær
  • 20 g kokosflager

Trifli

  • ca. ½ l vaniljeskyr
  • Jordbær og brombær

Sådan laver du granola

  1. Tænd ovnen på 160º. Hak mandler og pistaciekerner groft, og hæld dem i en skål. Bland dem med havregryn, græskarkerner, solsikkefrø og honning, og rør godt rundt.
  2. Hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel det i et tyndt lag over hele pladen. Bag granolaen i ovnen i ca. 15 minutter, eller indtil den bliver flot gyldenbrun.
  3. Lad granolaen afkøle på en rist, og tilsæt derefter morbær, gojibær og kokosflager. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.

Trifli

  1. Anret triflien i et smukt glas med 2 spsk. skyr i bunden af hvert glas efterfulgt af et lag granola og friske bær.
  2. Gentag med endnu et lag, og servér med det samme.