Juice & Saft

Iskaffe med hasselnøddesirup

Lækker forfriskning
af Marie Melchior 16.06.2010 Foto: Betina Hastoft

6 PERSONER:

1 portion vaniljeis
1 stor kande stærk kaffe
½ l piskefløde
En håndfuld hele kaffebønner eller spiselige mokkabønner

Hasselnøddesirup:
100 g. hele hasselnødder
2 dl. ahornsirup

Rist hasselnødderne 6 min. i en 200º varm ovn. Afkøl nødderne, og gnid hinderne af dem. Læg nødderne i et syltetøjsglas, og hæld ahornsiruppen over. Luk glasset, og ryst det godt, før du skal bruge siruppen. Holder sig et par måneder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bryg en kande stærk stempelkaffe eller seks espressoer, hvis du har en espressokande/maskine. Beregn en kop kaffe pr. person.

Pisk fløden til skum. Hæld kaffe i et glas, og læg en kugle is i glasset. Top med flødeskum, og pynt med hasselnøddesirup og et par kaffebønner.

Shop flotte glas at servere din kaffe eller dessert i!