Juice & Saft

Varm chokolade – ISABELLAS’ favorit!

Varm chokolade kan nydes hele året rundt; når efteråret nærmer sig, når vinteren og kulden sætter ind og på de kølige sommeraftener. Få vores yndlingsopskrift på varm chokolade her!
af Inge Skovdal 19.09.2014
Varm chokolade-favorit

Varm chokolade er et sikkert hit hos både børn og voksne, og skal der kræses ekstra for den søde tand, skal den selvfølgelig være hjemmelavet. Lav en varm chokolade, der smager af lidt ud over det sædvanlige, og som krydrer de kølige aftener.

Herunder får du opskriften på en varm chokolade, der kan lidt ud over det sædvandlige. Vi kårer denne opskrift på varm chokolade til vores favorit!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også vores opskrift på varm chokolade med vaniljeis og Grand Marnier!

Det skal du bruge til varm chokolade:

2-4 personer

  • 1-2 skiver frisk ingefær
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk. sukker
  • 6 dl sødmælk
  • 1 stor skive usprøjtet appelsin
  • 3-5 nelliker

Desuden:

  • Minimarshmallows

Skal du lave varm chokolade? Se, hvilken chokolade der er ekstra god at bruge!

Sådan gør du:

  1. Skræl ingefæren.
  2. Kom alle ingredienser i en gryde, og varm op ved jævn varme.
  3. Lad det simre i ca. 30 minutter, og si chokoladen.
  4. Hæld den tilbage i gryden eller i en varm kande.
  5. Servér den varme chokolade i glas eller kopper med minimarshmallows på toppen.

Tip: Varm chokolade er nem at tage med i en termokande på tur i sneen. Hvis du ønsker en ekstra krydret varm chokolade, kan du til sætte 5 kardemommekapsler og 1 ekstra skive appelsin. Husk dog at drikke kakaoen inden for 3 timer efter, du har hældt den i kanden. Ellers kan du risiskere, at mælken i kakaoen udvikler bakterier.

Lyst til noget sødt? Prøv ingefærdyppet chokolade!

Find flere lækre opskrifter på varme drikke i galleriet herunder: