Juice & Saft

Varm og krydret smoothie

Serveret med appelsiner og bær
af Marie 26.11.2008 Melchior/Foto: Betina Hastoft, Regi: House Doctor, Casa Katrine, Casagent, Laudrup Vin & Gastronomi

• 2 appelsiner
• 2 dl vand
• 5 dl friske tranebær
• 5 dl frosne solbær
• 1 l rødvin
• 1 spsk. stødt kanel
• 1 tsk. stødt anis
• 1 tsk. stødte nelliker
• 8 peberkorn
• 4 dl rørsukker
• 18 tranebær til pynt
• 6 trægrillspyd

Skræl appelsinen, og skær enderne af. Skær den hvide hinde af hele vejen rundt med en skarp kniv, så du kommer ind til appelsinkødet. Skær appelsinen ud i fileter. På denne måde undgår du at få det bitre hvide med.

Kog i en gryde: Vand, tranebær, solbær, appelsinfileter, rødvin, stødt kanel, stødt anis, stødte nelliker, peberkorn og rørsukker. Når det når kogepunktet, skrues ned for varmen. Lad det simre i 20 min.

Blend det hele til en smoothie. Vær opmærksom på, om din blender kan klare varme ting. Anret smoothies i høje glas, og pynt med et trægrillspyd med tre tranebær.