Blinis med rødløg og laks

Blinis hører til de forretter, der skal skylles ned med vodka, hvis det skal gå rigtigt til.

Tirsdag d. 27. januar 2009 - af Mette Jantzen. Foto: Jes Buusmann

BLINIS, CA.16 STYK:

100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 æg
½ dl mælk
Ca. 25 g smør til stegning

Bland mel, bagepulver og salt. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en spiseske. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.

 

BLINIS MED RØDLØG OG LAKS, CA. 8 STYK:

½ bundt purløg
Ca. 8 tsk cremefraiche 38 %
1-2 skiver røget laks
½ rødløg

PYNT: Purløg

Skyl purløget, og klip det fint. Rør det i cremefraichen. Kom 1 tsk på hver blini. Skær de røgede lakseskiver i mindre skiver, og anret dem på hver blini. Hak rødløget fint, og drys det over. Pynt evt. med purløgsstrå.