Bruschetta – den lækreste forret

Server en lækker bruschetta til forret, der sætter stemningen for resten af middagen. Her får du opskriften på de lækreste italienske bruschetta.

Torsdag d. 22. maj 2014 - af Camilla Lawes / Foto: Wichmann+Bendtsen

Sommertid er lig med grillhygge, mad på terrassen og lækre forkælelser i det fri. Samværet omkring maden giver ekstra værdi omkring bordet, og en lille forret gør spiseglæden ekstra fortryllende.

Herunder får du opskriften på bruschetta, som egner sig fint som en lækker forret, inden du serverer lækre grillspyd eller andre lækkerier fra grillen.

Prøv også forretten: Fortryllende tigerrejer med agurkesalat
 

Bruschetta til forret

6 tykke skiver italiensk brød
Olivenolie
4 fed pillede hvidløg
4 store tomater
4 spsk purløg
2 fed hvidløg, finthakkede
1 håndfuld grofthakket koriander
Havsalt og friskkværnet peber
6 tynde skiver serrano eller anden lufttørret skinke

Få også opskrifterne på 5 skønne sommerdressinger!
 

Sådan laver du bruschetta:

• Pensl brødene til dine bruschetta med olie, og grill dine bruschetta på en varm grill eller en grillpande, til de har et flot grillmønster.

• Skær hvidløgsfeddene midt over, og gnid snitfladen mod bruschetta-brødet, så saften fra feddet kommer ud.

• Del tomaterne i kvarter, og fjern stilk og blomst. Skær dem i grove stykker. Bland tomatstykkerne med purløg, hvidløg, koriander og olie. Smag til med salt og peber, og fordel på brødet.

• Læg en skive lufttørret skinke på toppen, og server dine bruschetta.

opskrifter, mad

Læs mere om:

Læs også:

Bruschetta er et godt valg, når du skal vælge en forret til lækker sommermad. Bruschetta er italiensk og smager fortryllende. Brug bruschetta som en let snack eller som tilbehør.