Fennikelgravet laks

Denne dejligt krydrede laks hører til de raffinerede forretter med fisk.

Fredag d. 14. november 2008 - af Anna Hedegaard Foto: Jakob Valling/valling.com

Forberedelsestid: 1 døgn 700 g lakseside med skind, fersk

SALTBLANDING:
20 g salt
5 g sukker
1 knivspids stødt sort peber
1 knivspids stødt allehånde
1 knivspids stødt koriander
2 spsk stødt fennikelfrø

Rens og puds laksen og fjern ben. Bland ingredienserne til saltblandingen sammen og smør kødsiden af laksen ind i blandingen. Pak laksen ind i film og lad den trække 1 døgn i køleskab.

Salat af saltede drueagurker:
Tilberedes på dagen

6 mellemstore drueagurker
10 g salt
2 små fennikler
4 spsk olivenolie
Saft fra ½ citron
Salt og peber

Skær agurkerne i fine tynde skiver på langs. Kom dem i en skål, drys salt over og lad dem salte let et par timer. Rens fenniklerne og snit dem fint. Ved anretning blandes de med drueagurkerne og vendes i en marinade af olie, citronsaft, salt og peber. Skær laksen i tynde skiver og anret dem med salaten