Kold agurkesuppe med røget laks

Kolde og forfriskende forretter på en varm sommerterrasse

Onsdag d. 20. maj 2009 - af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft

Opskriften på kold agurkesuppe med røget laks er til seks personer

• 2 agurker
• 1 fed hvidløg
• 1 skalotteløg
• 3 skiver hvedebrød uden skorpe
• ½ citron
• 2 spsk. hvid balsamico
• 1 tsk. grov sennep
• 4 dl græsk yoghurt, 10 %
• 6 dl kold kyllingebouillon
• 1 bundt dild
• Salt og peber
• 6 skiver røget laks
• Citronolie eller olivenolie med citronsaft i

Flæk agurkerne på langs, og fjern kernerne. Hak hvidløg og skalotteløg. Skær brødskiverne i tern. Pres citronen. Blend agurk, hvidløg og skalotteløg med balsamico, grov sennep, brødtern, citronsaft, græsk yoghurt og bouillon. Tilsæt ½ bundt dild, og blend igen. Smag til med salt og peber. Lad suppen stå koldt i mindst 1 time, og pisk den derefter igennem før servering. Anret suppen i skåle, og læg 1 foldet skive laks i midten af hver skål. Pynt med dild og dryp med citronolie.