Ristede kastanjer

Ristede kastanjer

Servér ristede kastanjer på den italienske måde, som tilberedes over åben ild. Bliv klogere på de skønne efterårsdelikatesser, og få opskriften på den italienske caldarroste.

Tirsdag d. 14. oktober 2008 - af Susie Helsing Nielsen og Annette Riis-Carstensen, Foto: Per Wadskjær, Colourbox og Garden Picture Library.

I oktober og november er det kastanjetid, og de blanke nødder kan bruges i mange skønne sammenhænge. Ofte ligger de bare på jorden og venter på at blive samlet op. Faktisk er kastanjer rige på vitaminer, og proteinindholdet svaret til indholdet i kartofler.I Italien har de en fast efterårs-og vintertradition, hvor der serveres Caldarroste, som er ristede kastanjer, der tilberedes åben ild i en hullet pande. 

Opbevares på køl

Kastanjerne skal spises, inden de bliver tørre. Du kan opbevare dem på køl i en lukket beholder indtil foråret, hvor de vil begynde at spire. Kastanjerne kan nydes friske eller tilberedte, men husk at fjerne, ikke bare den brune skal, men også den læderagtige hinde omkring kastanjen.

Se også: Forvandl dine grankogler til naturlige luftfriskere

Det skal du bruge til dine ristede kastanjer:

4 personer

  • 1 kg kastanjer
  • salt
  • evt. smør

Inden du spiser løs
Kastanjerne betegnes som nødder. Kimen, altså den spiselige og spiredygtige del, er omgivet af en skal og sidder, ligesom andre nødder, i en skål, der holder fast i dem, indtil de er modne.

Prøv også: Vaniljesyltede pærer

Sådan gør du 

  1. Skær et kryds i kastanjernes spidse ende med en lille skarp kniv. 
  2. Kom kastanjerne på en pande med huller i eller en speciel grillpande, og rist dem på en udendørs gril eller pejs i ca. en halv time. Sørg for hele tiden at vende dem. 
  3. Til sidst piller du skallen af kastanjerne,imens de stadig er varme, så bitterstoffet ikke når at trænge ind i kastanjekødet.
  4. Servér med lidt salt og smør. 

Læs også: Få succes med din bøgehæk

Læs også: