Forretter

Stegt julesalat med parmaskinke

Flet julens krydderier og klassiske råvarer ind i den daglige madlavning i denne perfekte forret.
af Carsten Kyster 17.12.2008 Foto: Martin Bjørn

Fire personer

  • 2 store julesalater
  • 8 skiver parmaskinke
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 skiver brød
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • 1 appelsin
  • 1 granatæble, kernerne
  • 1 dl bredbladet persille

Skær julesalaten i kvarter, og rul parmaskinke omkring. Krydr med peber. Steg julesalaten i varm olie i ca. 3-4 min. Fjern skorpen fra brødet, skær det i store tern. Steg brødternene gyldne i smør. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt.

Skær skallen af appelsinen med en skarp kniv, halver appelsinen, og skær den i skiver. Bland en salat af appelsin, granatæblekerner og persille. Smag til med salt og peber. Anret den varme julesalat på 4 tallerkener med appelsinsalaten, og drys med sprøde brødcroutoner.

Få kerner ud af granatæble

Rids med en kniv rundt i granatæbleskallen, og åbn den uden at skære kernerne over. Hold granatæblet hen over en skål, og bank på skallen med en ske. Så vil kernerne falde ud, uden at ret meget af den bitre hvide hinde kommer med.