Smilende æg på ristet rugbrød med laks

Smilende æg på ristet rugbrød med laks er en sommerskøn klassiker. Servér dem til frokost med et glas hyldeblomstsaft eller en kold øl til, og æggene vil med garanti få dig til at smile!

Fredag, 16. juni 2017 - 10:22 - af Mai Knauer (Roadmap Institute). Foto: Columbus Leth.

Æg er geniale. Æg indeholder meget kolesterol, men er faktisk utrolig sunde. De er nemlig rige på en lang række vigtige næringsstoffer, og så er de smækfyldt med proteiner. Et par smilende æg på ristet rugbrød med laks kan derfor være en god og sund frokost!

Inspiration: Derfor skal du besøge Fejø

Det skal du brug til at lave smilende æg på ristet rugbrød med laks:

  • 1 løg
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 6 æg
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g røget laks
  • Peber
  • Lidt frisk brøndkarse
 

Sådan laver du smilende æg på ristet rugbrød med laks:

  1. Skræl løget, og skær det i fine, tynde skiver.
  2. Rør sukker og æbleeddike sammen, og kom løgene i.
  3. Lad dem marinere i mindst 5 minutter.
  4. Imens koger du æggene i en gryde med vand i ca. 6 minutter, til de er smilende.
  5. Skyl dem under koldt vand.
  6. Rist skiverne af surdejsbrød, og gnub dem med olivenolie og 1 fed hvidløg.
  7. Skær laksen i skiver.
  8. Halvér æggene, og anret de ristede brød med laks og æg.
  9. Drys med peber, syltede løg og brøndkarse.
 

Læs mere om:

Læs også: