Aftensmad
Aftensmad
Salat-bowl med laks og kartofler
Nye kartofler, friskbælgede ærter og sprøde radiser må være indbegrebet af sommer. Anret sæsonens farvestrålende råvarer i en skål, så hver ingrediens kommer til sin ret.
Opskrifter og
29.06.2022
fotos: Linn Grubbström.
4 personer
Det skal du bruge:
- 1000 g nye kartofler
- 1000 g nye kartofler
- 150 g bælgede grønne ærter
- 12 radiser
- 2 spsk. olivenolie
- 0,5 tsk. sennep
- Havsalt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk. æblecidereddike
- 300 g røget laks i skiver
Lynsyltet squash:
- 1 squash
- 2 dl lagereddike
- 2 dl vand
Rugbrødschips:
- 3 cm rugbrød
- 2 spsk. olivenolie
- Havsalt
Dildmayonnaise:
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl creme fraiche
- 1 bundt dild
Det er slet ikke nogen dårlig idé at anrette sin salat i skål, for vi spiser også med øjnene, og når anretningen er smuk, får man automatisk lyst til at spise mere af alt det sunde. Få opskriften på sommer i skål!
Sådan laver du salat-bowl med kartofler og laks:
- Vask kartoflerne. Kog i letsaltet vand.
- Skær radiserne i skiver. Skær aspargesen i skiver på skrå. Bælg ærterne.
- Rør olivenolie og sennep med salt og peber. Tilsæt æblecidereddike dråbe for dråbe, og pisk sammen.
- Anret kartofler, asparges, ærter og radiser. Hæld marinaden over. Anret den lynsyltede squash og laks. Top med rugbrødschips, og server sammen med dildmayonnaise.
- Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i tynde skiver. Skær derefter i kvarte. Fordel på en bageplade med bagepapir, og pensl med olie på begge sider. Drys med salt. Bag i 10 minutter, og vend chipsene efter 5 minutter.
- Skær squashen i skiver. Læg i en skål med vand og lagereddike i 15 minutter. Hæld derefter væsken fra.
- Hak dilden fint, og vend sammen med mayonnaisen og creme fraichen.