Se også
Forretter
Tærte med asparges og bacon
Tærte er en skøn og nem hverdagsklassiker. Fyld den med lækre grønne asparges, cherrytomater og bacon.
af Kristina Marckmann.
12.02.2021
Foto: Carina Krüger.
En tærte er et godt valg, når det skal gå hurtigt, men samtidig gerne må være sundt og smage godt i hverdagen. Hvis du køber en færdiglavet tærtedej i supermarkedet, kan du hurtigt lave en god og mættende tærte, som alle i familien kan være med på. Servér den gerne med en grøn salat til.
3 personer
Ingredienser
- 1 pakke færdig tærtedej
- 1 bdt. grønne asparges
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 2 fed finthakket hvidløg
- Salt og peber
- 2 æg
- 1 dl fløde 9%
- 100 g feta
- 6 cherrytomater
- 150 g bacon i skiver
Sådan laver du tærte med asparges og bacon
- Rul dejen ud og læg den i en 28 cm stor tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden ved 200° i 15 min., til den er gylden.
- Skær aspargesene i mindre stykker, løgene i tern, sautér dem i olien sammen med hvidløg og smag til med salt og peber.
- Pisk æggene med fløden og smuldr fetaen i.
- Fordel aspargesfyldet og halve tomater i tærtebunden, hæld æggemassen ved og læg baconskiver over.
- Bag tærten ved 215° i 25 min. og servér tærten med en god salat.