Indbagt laks med spinat

Indbagt laks med spinat

Prøv en indbagt laks med spinat, butterdej og sennepscreme. Den gode smagskombination er perfekt til både hverdag og gæstemiddag.

Torsdag, 28. september 2017 - 12:10 - af Carsten Kyster. / Foto: Columbus Leth

Fisk er fulde af vitaminer, og det er kun godt at spise fisk flere gange om ugen. Vi har fundet opskriften på den lækreste lakseret! Laksen er pakket ind i lækker butterdej og får tilføjet spinat og en syrlig sennepscreme. Mums!

Prøv også: Lakselasagne med ricotta og spinat

Det skal du bruge til indbagt laks med spinat:

4 personer
 
  • 200 g frisk spinat 
  • 1-2 fed hvidløg 
  • 1-2 spsk. olivenolie 
  • Salt og peber 
  • ¼ bundt timian 
  • 1 usprøjtet citron 
  • 2 dl cremefraiche 18 % 
  • 2 spsk. grovkornet sennep 
  • 500-600 g laksefilet uden skind og ben 
  • 1 rulle butterdej 
  • 1 æg 

Pynt:

  • Ekstra butterdej til pynt 
  • 1 usprøjtet citron 
  • Brøndkarse

Smag også: Cremet græskarsuppe

Sådan laver du indbagt laks med spinat:

Spinat og sennep:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Vask spinaten grundigt, og lad den dryppe godt af i en sigte.
  3. Snit hvidløgene fint, og steg dem på en pande i olivenolie sammen med spinat, indtil spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber.
  4. Hæld spinaten i en sigte, og lad den dryppe af for vand – pres den evt. med en ske, så den kommer af med alt vandet.
  5. Hak timian fint – gem lidt til pynt. Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet, og rør timian og citronskal sammen med cremefraiche og grov sennep. Smag til med salt og peber

Laks:

  1. Del laksen i 2 lige store stykker. Læg det ene stykke fisk midt på butterdejen, og fordel sennepscremen på fisken. Læg det andet stykke laks ovenpå.
  2. Fold butterdejen hen over laks og creme.
  3. Tryk butterdejen godt fast omkring fisken, og pres den let sammen. Luk herefter kanten sammen med en gaffel.
  4. Pisk ægget sammen. Skær nogle lange strimler af den ekstra butterdej. Sno dem, læg dem hen over butterdejspakken, pres dem fast i butterdejen, og pensl butterdejen med sammenpisket æg. Drys med lidt hakket timian, salt og peber. Bag laksen i ovnen i 20-25 minutter. Skær citronen i både. Anret skiver af den indbagte laks sammen med citron og brøndkarse.
 

Læs mere om:

Læs også: