Aftensmad

Krydret rødbedesuppe

Rødbeder har mange spændende anvendelsesmuligheder. Her har vi brugt den i en rødbedesuppe, som har fået et eksotisk præg.
af Susie Helsing Nielsen 16.12.2008 Foto: Jes Buusmann
Rødbedesuppe

Ingredienser til rødbedesuppe

600 g rødbeder
1 stor porre
15 g ingefær
1 chili
1 spsk. olie
1½ l okse- eller grøntsagsbouillon
1 laurbærblad
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. soja
Saft fra 1 lime
Salt
Peber

Var rødbedesuppe noget for dig? Så prøv også en dejlig broccolisuppe

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fremgangsmåde til rødbedesuppe:
Hakket bredbladet persille til pynt og brød Skær rødbeder og porre i mindre stykker. Hak ingefær og chili fint. Opvarm olien i en gryde, og sauter grøntsagerne, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon og laurbærblad. Lad retten simre under låg i cirka 45 minutter, til rødbederne er møre. Fjern laurbærbladet. Blend suppen - det gøres lettest med en stavblender. Tilsæt tomatpuré, soja og limesaft. Smag til med salt og peber. Server din rødbedesuppe med godt brød og hakket bredbladet persille.