Lakselasagne med ricotta og spinat

Gå nye veje, og skift kødsaucen i lasagnen ud med laks og cremet ricotta. Vi giver dig en opskrift på den lækreste lakselasagne med spinat, som med garanti vil vække begejstring om middagsbordet.

Mandag, 28. august 2017 - 10:09 - af Emma Martiny. Foto: Nina Malling
 
Lasagne er en madklassiker og er en af vores favoritretter fra det italienske køkken. Retten findes i mange varianter, og denne cremede lasagne med laks er et godt alternativ til en tradtionel lasagne. Servér med en frisk salat. Velbekomme!
 
 

Det skal du bruge til din lakselasagne:

4 personer 
 
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • lidt olivenolie til stegning
  • 1 squash
  • 250 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • 1 dl piskeflødeskal  
  • ½ usprøjtet citron 
  • muskatnødsalt og friskkværnet peber
  • 1 pakke lasagneplader
  • 600 g fersk laks
  • 2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)
 
Til servering:
  • 1 bakke blandet salat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Læs også: 3 nemme salater til madpakken

Sådan gør du:

 
Lasagne:
  1. Tænd ovnen på 175°. 
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
  3. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen. 
  4. Tilsæt ricotta og fløde. Pres saft fra citronen og riv citronskal fint, og kom det i gryden. Rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  5. Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce. 
  6. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
 
Servering: 
  1. Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber.
  2. Servér sammen med lakselasagnen.

Læs også: Boligreportage: Koloinhavehus med genbrug og arvestykker

Læs også:

Indbagt laks med spinat