Aftensmad

Oksekotelet med grøntsagspakker

Glem de klassiske grillpølser for en stund, og servér en lækker oksekotelet med masser af sommergrønt. Med denne opskrift kan du slå to fluer med et smæk, for det hele kan tilberedes på ingen tid!
af Marie Melchior og Christina Bille Nielsen 19.05.2015 Foto: Jakob Helbig og Betina Hastoft

Overrask med nye smagsindtryk, når der skal grilles, og servér en menu fuld af proteiner og grønne vitaminer!

Prøv også: Tigerrejer med agurkesalat

Oksekotelet med grøntsagspakker

(4 personer)

Det skal du bruge til oksekotelet med grøntsagspakker:

  • 1 kg oksekotelet (skåret af højrebet)
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie
  • Groft salt
  • Purløg

Prøv også: Italienske bruschetta

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Grøntsagspakker:

  • 1 bundt spæde gulerødder
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt sommerløg
  • 4 stykker alufolie, ca. 60 x 80 cm
  • 4 stykker bagepapir, ca. 30 x 40 cm
  • 100 g smør
  • 8 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 bundt estragon
  • Salt og friskkværnet peber

FÅ FLERE OPSKRIFTER TIL GRILLEN MED ISABELLAS!

Sådan laver du oksekotelet med grøntsagspakker:

  1. Krydr oksekoteletten med peber, og pensl den med olivenolie. Grill kødet på havegrillen i 10-12 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Tryk på kødet med en finger – det skal give efter, men ikke føles helt blødt. Lad det herefter hvile i 10 minutter.
  2. Grøntsagspakker: Skyl og skrab gulerødderne. Knæk den nederste, træede ende af aspargeserne. Rens sommerløgene grundigt. Fold alufoliestykkerne sammen på midten, og læg et stykke bagepapir ovenpå hvert stykke. Fordel gulerødder, asparges og sommerløg på midten af de 4 stykker bagepapir. Fordel smørret i små klatter oven på grøntsagerne, og hæld balsamicoeddike over. Hak estragonen groft, og drys den over grøntsagsbunkerne sammen med salt og peber. Fold bagepapiret ind over fyldet, og luk pakken helt tæt ved at folde kanterne flere gange. Pak alufolien godt sammen omkring hver pakke. Bag pakkerne på havegrillen i ca. 10 minutter.
  3. Servering: Skær kødet fra benet, og skær det i tynde skiver. Krydr kødet med salt og klippet purløg. Riv et hul i midten af hver grøntsagspakke, og server dem på en tallerken sammen med kødet.

Tip! Grøntsagspakkerne kan varieres med andre grøntsager, fx slikærter, bønner, squash og peberfrugt.