Aftensmad

Ossobuco med hvedekerner og pastinak

En klassiker til de kolde aftener med hvedekerner og pastinak. Få vores nemme opskrift her!
af Carsten Kyster. 17.10.2008 Foto: Martin Bjørn.
Ossobuco

Ossobuco er en skøn simreret at varme sig ved på de kolde dage. Retten smager næsten endnu bedre på andendagen, så du kan med fordel lave en stor portion, så du har nok til dagen efter!

4 personer

Ingredienser

  • 1¼-1½ kg kalveskank, ca. 4 cm tykke skiver
  • 2 spsk. olie
  • ½ l hvedeøl
  • 6 dl oksekødsbouillon
  • 150 g hvedekerner
  • 140 g skalotteløg, pillede
  • 2-3 pastinakker, skrællede
  • 1 dl frisk timian
  • Salt og sort peber fra kværn

Tilbehør

  • Groft brød
  • Smør
  • 100 g spinatblade

Sådan laver du ossobuco

  1. Brun ossobucoen godt på begge sider i olie i en stor gryde.
  2. Hæld øllet over, og lad det simre i ca. 5 min. Tilsæt oksebouillonen, og lad det simre i ca. 1½ time.
  3. Kom hvedekerner, løg, pastinak og timian i gryden, og krydr godt med salt og peber. Lad retten simre i ca. 30 min., til ossobucoen og hvedekernerne er færdige. Smag til med salt og peber.
  4. Server med groft brød med smør og spinatblade.