Aftensmad

Pulled pork-sandwich med hvidkålsslaw

Pulled pork er slet ikke så besværligt at lave, som mange tror. Når kødet først er i ovnen, skal det bare stå og hygge sig, mens du slapper af eller gør klar til dine gæster. Så er der fornem fingermad til store som små!
af Mari Harjula og Mikaela Antin 22.02.2017 Foto: Fabian Björk.
Selvom pulled pork gerne laves over en grill med masser af varme og røg, så kan du sagtens nyde godt af den lækre spise, indtil grillsæsonen for alvor sætter ind. Her får du opskriften på, hvordan pulled pork laves i ovnen.

Det skal du bruge til pulled pork:

4-6 personer

  • 1 kg nakkefilet
  • ½ spsk. fennikelfrø
  • ½ spsk. spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. havsalt
  • 1 spsk. olivenolie

Smag også: Lammekølle med svesker og abrikoser

Det skal du bruge til marinade:

  • 3½ dl balsamico
  • 1½ dl brun farin

Det skal du bruge til hvidkålsslaw:

  • 150 g fennikel (kan erstattes med hvidkål)
  • 150 g hvidkål
  • 1 knivspids salt
  • Sort peber
  • ¾ dl cremefraiche
  • 2 spsk. lys balsamico
  • 1 tsk. grov sennep

Se også: Varmrøget laks med urter og mandler

Desuden:

  • 4-6 store boller
  • Lidt koriander

Sådan laver du pulled pork-sandwich:

  1. Læg kødet på et spækbræt.
  2. Knus og rør alle ingredienser sammen i en morter.
  3. Gnid blandingen ind i kødets overflade, og løft kødet over på et ovnfast fad.

Det søde punktum: Vandbakkelser med chokoladecreme

Sådan laver du marinade:

  1. Rør ingredienserne sammen, og hæld marinaden over kødet.
  2. Steg kødet i ovnen ved 175° i 3-4 timer, indtil det er mørt.
  3. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler, og vend det godt i marinaden i fadet.

Sådan laver du hvidkålsslaw:

  1. Skær fenniklen i tynde skiver – evt. på et mandolinjern.
  2. Skær hvidkålen i tynde strimler.
  3. Kom begge dele i en skål sammen med de øvrige ingredienser, og rør dem sammen. Stil skålen i køleskabet.
Flæk til sidst bollerne, og varm eller rist dem. Fyld dem med pulled pork, fennikel-hvidkåls-slaw og plukket koriander.