Aftensmad

Roastbeef med rodfrugter og ærter

Roastbeef med rodfrugter er skøn og fyldig mad, som især passer godt til efteråret. Lav en god sauce til, og invitér dine gæster på alle herlighederne.
af Marie Melchior 9.10.2015 Foto: Jakob Helbig
Roastbeef med rodfrugter

Efterårets og vinterens mørke aftener kalder på solid og fyldig mad. Det er lige netop, hvad en lækker roastbeef med tilbehør er. Hvis du laver den og inviterer på lørdagsmiddag eller vaskeægte "Sunday roast", kan du kun blive populær hos gæsterne. Rodfrugter og ærter giver dejlig smag til kødet og den gode sauce sætter prikken over i'et på den skønne efterårs- og vinterret, som helt sikkert vil lune i de kolde måneder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Roastbeef med rodfrugter og ærter

Til 6 personer

Hvis du er vild med roastbeef, vil du sikkert også kunne lide den her opskrift på okseskank

Det skal du bruge til roastbeef med rodfrugter:

  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 2 løg
  • Lidt smør eller olie
  • 1½ kg roastbeef
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 3 kviste timian
  • 500 g ærter – gerne fra frost
  • Lidt smør
  • 1 lille bundt mynte

Ossobuco er ligesom roastbeef en perfekt efterårsret

Sådan laver du roastbeef med rodfrugter og ærter

  1. Skræl og pil rodfrugter og løg, og skær dem i grove stykker.
  2. Opvarm en pande, til den er gloende varm. Brug gerne en pande, der kan komme i ovnen. Brun kødet i lidt fedtstof i 3 minutter på alle sider.
  3. Tænd ovnen på 150°. Læg rodfrugter og løg i bunden af panden, og læg stegen ovenpå. Kan din pande ikke gå i ovnen, bruger du bare en bradepande.
  4. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Hak timian, og drys udover.
  5. Steg kødet færdigt i 25-30 minutter. Lad kødet hvile tildækket i 10-15 minutter, og skær det i tynde skiver.
  6. Sautér ærterne i lidt smør, til de er varme.
  7. Hak mynten. Vend hakket mynte, salt og peber rundt med ærterne.

Servér retten med en god sauce til.

Sauce til roastbeef

Det skal du bruge til sauce:

  • 1 bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste timian
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • ½ dl balsamico
  • 2½ dl rødvin
  • 4 dl god okse- eller kalvefond
  • Salt og peber

Sådan laver du sauce:

  1. Skær løg og hvidløg i fine tern. Hak timian.
  2. Opvarm smør og olivenolie i en gryde. Svits løg, hvidløg og timian, til løget er klart. Tilsæt revet ingefær og balsamico.
  3. Kog ind til det halve. Hæld rødvin i gryden, og kog yderligere ind til halvdelen. Tilsæt fond, og kog saucen 1/3 ind. Smag til med salt og peber.