Aftensmad

Rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts

Forkæl dine gæster med fransk bistromad i bedste stil. Denne ret af rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts er fuld af gode smagsindtryk og vil uden tvivl hitte ved det gode middagsselskab!
af Marie Melchior 29.04.2015 Foto: Jakob Helbig
Rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts

Forkæl dine gæster med fransk bistromad i bedste stil, og forfør dem med et sansebombardement af gode smagsindtryk. Rødfiskens kød er fast, og smagen minder om krabbe, men hvis tanken om dette gør dig en smule fiskeforskrækket, kan du sagtens benytte dig af en mere smagsneutral fisk såsom torsk.

Prøv også: Langtidsstegt culotte med rodfrugter og stegte kartofler

Det skal du bruge til rødfisk:

Antal: 6 personer.

Bagt rødfisk:

  • 1 rødfisk på ca. 1,8-2 kg eller 6 rødfiskefileter
  • 6 laurbærblade
  • 1 usprøjtet citron
  • 6 spsk. olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

Ovnbagte rodfrugter:

  • 300 g pastinak
  • 300 g knoldselleri
  • 300 g jordskokker
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • Ca. 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. havsalt

FÅ MERE INSPIRATION TIL HVERDAGSMADEN MED ISABELLAS!

Aioli:

  • 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1½ dl vindruekerneolie
  • 1 fed hvidløg

Dampede haricots verts:

  • 300 g haricots verts (grønne bønner)
  • 1 lille bundt purløg

Inspiration: Lækre småretter med fisk og skaldyr

Sådan laver du rødfisk:

I galleriet nedenfor finder du fremgangsmåden og en udførlig trin for trin-guide til, hvordan du selv laver rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts: