Aftensmad

Røget torskefilet med peberfrugtsalsa

Giv torskefileten et eksotisk twist
af Redaktionen 8.08.2008

350 g torskefilet
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 ½ tsk citronpeber
1 skalotteløg
1 rød peberfrugt
4 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
2 kviste frisk oregano
1 bundt grønne asparges
Salt og peber

Puds torsken, og del den i 4 lige store stykker. Krydr med salt, sukker og citronpeber, og mariner kødet i ca. 30 minutter i køleskab. Dup forsigtigt overskydende væske af med køkkenrulle efter marineringen. Fordel en lille håndfuld rygesmuld i rygekassen der, hvor dit gasblus rammer. Sæt derefter risten med bakken under ned i rygekassen. Sæt låget på rygekassen, men lad ca. 5 mm stå åben, for at varmen ikke bliver for hård. Sæt kassen over gasblusset eller anden åben ild i ca. 8 minutter. Giv derefter torsken 8 minutter i ovnen ved 160º.
Peberfrugtsalsa: Pil løget, og snit det fint. Skær peberfrugten i meget små tern. Sauter løget i olie i 5 minutter. Tilsæt peberfrugten, og sauter 5 minutter mere. Tilsæt eddiken, og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt oregano lige inden anretning, men gem et par blade til pynt. Knæk den grove træede del af aspargeserne, og skær dem i stykker på 4 cm. Blancher stykkerne i rigeligt saltet kogende vand i 1-2 minutter, hæld dem til afdrypning, og krydr med salt og peber. Server fisken på en bund af asparges, og pynt med peberfrugtsalsa og et par oreganoblade i toppen.