Sund kylling i karry

kylling i karry

Kylling i karry er en højtelsket hverdagsret med smagsgaranti. Her får du vores sundere version, som stadig er helt familievenlig!

Fredag, 8. januar 2016 - 10:41 - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft

Vi husker kylling i karry helt tilbage til barndommens glade stunder, hvor familien sad samlet ved middagsbordet. Kylling i karry er nemlig en klassisk dansk familiefavorit, der efterlader både store og små med mætte maver og et veltilfreds smil på læberne. 

Den gode karryret kan laves på utallige måder lige fra den eksotiske variant med kokosmælk, ananas og mangochutney til den klassiske version helt uden grønne indslag. 

For i den traditionelle variant af kylling i karry er der nemlig ingen grøntsager, men her har vi gjort den dejlige familielivret mere sund med svampe og en sprød spidskålssalat, som giver retten en velfortjent vitaminindsprøjtning.

Vild med kylling i karry? Prøv boller i karry på en ny himmelsk måde!

Sund kylling i karry 

Tid: 25 minutter. Kogetid: 45 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til kylling i karry: 

  • 4 kyllingeoverlår
  • 1 løg
  • 500 g markchampignoner
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-3 tsk karry
  • ca. 5 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • salt

Spidskålsalat:

  • 1 lille spidskål, gerne rødt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

FÅ DE BEDSTE OPSKRIFTER PÅ KLASSISK HVERDAGSMAD HER!

Sådan laver du kylling i karry: 

  1. Skær benene af kyllingelårene, og skær derefter kødet i store tern.
  2. Pil og hak løget. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  3. Brun kyllingekødet i 1 spsk olie i en gryde. Læg det over på en tallerken. Steg løg og champignoner i resten af olien i gryden, til champignonerne er brune og dufter. Tilsæt karry, og steg det med et øjeblik. Læg kødet tilbage i gryden, og hæld bouillon ved, til det netop dækker. Bring det hele i kog, og lad saucen koge ved svag varme i 20 minutter.
  4. Pisk mælk og mel sammen, og rør jævningen i saucen. Lad saucen koge i 15 minutter, og smag retten til med salt og evt. karry.
  5. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  6. Spidskålsalat: Skyl spidskålen, og snit den fint. Bland kålen med olie og citronsaft, og smag til med salt og peber.
  7. Server kylling i karry med kogte ris og spidskålsalat.

Læs også:

Opskrift på klassisk øllebrød
Hjemmebagt kringle