Buffet til sommerfesten

Spar penge og lav buffet til sommerfesten

Torsdag d. 25. juli 2013 - af Line Hvid, ISABELLAS, Aller Media, Foto: Betina Hastoft

Det kan være hårdt for pengepungen at skulle holde rund f.eks. rund fødselsdag, sommerfest eller sølvbryllup. Man vil jo gerne have så mange som muligt med til festen, men det løber hurtigt op, specielt når det kommer til madbudgettet. Hvis du virkelig vil spare penge på madbudgettet til sommerfesten, så anbefaler Marie Melchior, forfatter bag kogebogen "Når livet er en fest", at du laver buffet til den store fest. Det kan nemlig sagtens blive meget lækkert, selvom det holdes nede på 100 kr. pr. person. Det kræver blot en god planlægning, så man ikke står i sidste øjeblik med dyre nødløsninger.

Hold øje med tilbudsaviserne
"De fleste fester er planlagt i god til, så hold øje med tilbudsaviserne, så du kan få en god kvalitet kød til en billig penge. Kød kan holde sig længe i fryseren. Kalkun er f.eks. en billig spise, der oven i købet ofte er på tilbud. Kødet er tit vakuumpakket, så det kan det holde sig længe i fryseren," forklarer Marie Melchior til ISABELLAS.

Bag dit eget brød til din buffet
Hjemmebagt brød er lækkert og signalerer overskud, mener Marie Melchior. Derudover er det både mættende og billigt, så er pengene små, er det sund fornuft at bage både brød og kage selv.

Mindre kød - flere kartofler
Du kan med fordel beregne flere kartofler og mindre kød pr. gæst. Mange har en tendens til at købe alt for meget kød, og så er det, at det ender med at blive dyrt.

"Kødet er ofte den dyreste post på budgettet. Derfor er det en god idé at beregne mindre kød og flere kartofler, der både er billige og smager rigtig godt med olivenolie, salt og krydderurter," er et godt råd fra Marie Melchior.

Kold buffet
Det er ærgerligt at skulle lave alt for meget mad på dagen. Der skal man bruge tid på at hygge om gæsterne. Sørg derfor for at have så meget som muligt forberedt dagen inden eller måske endda en uge inden og frys det ned.

"F.eks. kalkunkød smager også godt koldt, så hvis du ønsker at gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du stege kødet dagen før. Kødet er også nemmere at skære i tynde skiver, når det er koldt," forklarer Marie Melchior til ISABELLAS.

Spar også penge på pynten - sparetips på pynten fra Marie Melchior:

• Køb tulipaner med løg, som du sætter i en sød vase. Tulipanerne holder sig fint på denne måde.

• Klip gerne lidt grene med knopper, og sæt dem i vand sammen med små tulipaner.

• Har du i forvejen en buket udsprungne tulipaner stående, så klip dem korte, og sæt dem i små vaser, så holder de lidt længere, og du slipper for at købe nye blomster.

• Suppler også gerne med servietter i forskellige farver. Brug gerne, hvad du allerede har - fx fire i en farve, tre i en anden farve osv. Så får du brugt de servietter, der er tilovers fra andre middagsselskaber.

 

buffet buffet buffet Buffet
Få opskrifterne til
Marie Melchiors
komplette buffet-
menu med et
budget på 100 kr.
pr. person her
Få Marie Melchiors
opskrift på spelt-
brød, der kan laves
i en håndvending
her
Prøv også vores
opskrift på lynbrød
med mandler og
rosiner

 
Pynt dit bord
med de smukkeste
buketter - se
vores fine galleri
her
buffet buffet spiselige blomster buffet
Se, hvordan du
laver en yndig
buket her

 
Få vores lækre op-
skrifter på festens
søde punktum her

 
Gør din buffet ekstra
farverig med spise-
lige blomster. Se vores
flotte galleri her
Dæk op til din
buffet med vores
fine stel fra
ISABELLAS-shoppen.
Køb det her