Sukker på ske
Tips & tricks

5 overraskende ting, du kan bruge sukker til

af Line Sølvhøj Johansson. 21.08.2020
Foto: Shutterstock.
Sukker er en uundværlig ingrediens i køkkenet, men vidste du, at sukker også er gavnligt til mange andre ting?

Der er mange gode grunde til at holde sukkerbeholdningen i køkkenet fuld. Foruden at sukker er en vigtig ingrediens i dine hjemmebagte kager, så kan sukker være gavnligt for rigtig mange ting.

Vi har fundet fem nyttige tips, hvor du kan bruge sukker!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

5 tricks med sukker

1. Få dine blomster til at holde længere

Afskårne blomster kan se friskere ud i længere tid, hvis de får en anelse sukker. Rør tre tsk sukker og 2 spsk eddike i en vase med varmt vand, inden du sætter blomsterne i vand. Sukkeret giver næring til stænglerne, og eddiken stopper bakterierne.

2. Rens din kaffe- eller krydderikværn med sukker

Hæld ¼ kop sukker i din kaffe- eller krydderikværn og lad den køre et par minutter. Sukkeret vil rense kværnen godt igennem - men husk at rengøre den bagefter!

3. Få brød og bagværk til at holde længere

Hvis du lægger et par sukkerknalder i en lufttæt beholder eller kagedåse sammen med dit bagværk, holder både brød og kager sig frisk i længere tid.

4. Undgå muggen ost

Du kan få den lækre ost i køleskabet til at holde længere, hvis du lægger en sukkerknald sammen med osten i osteklokken eller hvor du opbevarer den.

5. Fjern græspletter med sukker

Græs på tøjet kan være en stor udfordring, men et godt husmoderråd er at blande sukker og varmt vand sammen til en tyk konsistens og lægge det på græspletten. Lad det sidde på tøjet en time eller to, og vask derefter tøjet som normalt.

Bonustip til brun farin

Hvis du vil undgå, at brun farin bliver hårdt, kan du lægge et par skumfiduser ved!

Kilde: today.com