Tilbehør

Bagte rødløg med timian

Inden rødløgene kommer i ovnen, skal de karamelliseres på panden. På den måde får du noget virkelig lækkert tilbehør til dine kødretter.
af Paul Cunningham 7.03.2016 Foto: Line Thit Klein
Bagte rødløg

De bagte rødløg får en fantastisk smag af det karamelliserede smør og sukker. De er fantastisk tilbehør til et stykke rødt kød. Når du laver løgene, skal du bruge en pande, der kan tåle at komme i ovnen.

Prøv også: Honningbagte rodfrugter

Bagte rødløg med timian

6 personer
Det skal du bruge til bagte rødløg med timian:
  • 6-8 store rødløg
  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 2-3 laurbærblade
  • Et par kviste timian
  • 1 dl rødvinseddike
  • Havsalt og friskkværnet peber

Prøv også: Smashed potatoes og jordskokker

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du bagte rødløg
  1. Pil løgene, og skær dem i halve langs med årerne. Smelt smørret på en pande med rørsukker. Lad det karamellisere.
  2. Kom løgene på sammen med laurbærblade og timian. Lad løgene karamellisere. Vend dem rundt, og hæld så rødvinseddike ved. Drys med havsalt og peber.
  3. Lad eddiken få godt fat i retten, så det hele løfter sig lidt fra panden. Sæt panden i ovnen ved 180° i 25 minutter. Dryp lidt af væsken ud over løgene 3-4 gange undervejs. Tag panden ud.
  4. Hvis der er mere væske tilbage, hældes det over i en kasserolle, koger lidt ind og hældes tilbage over løgene.

Prøv også: Tørrede tomater - nemt og lækkert!