Tilbehør

Chutney med pære og chili

En frisk pære er et herligt mellemmåltid. Men prøv også at bruge frugten i din madlavning. Den smager skønt i både det salte og det søde køkken. Her får du en nem opskrift på en hot chutney.
af Madwork/Inge Skovdal 13.08.2013 Foto: Inge Skovdal/Skovdal & Skovdal Fotografi

Chutney med pære og chili - det skal du bruge:
Opskriften er til ca. 1/2 L.

5 pærer, ca. 600 g
1 dl vand
Saften af 1 lime
1 dl sukker
1 spsk salt
1 spsk gule sennepsfrø
2 spsk tørrede tranebær
2 tørrede piri piri (små chilier)
Atamon til glassene

Se også, hvordan du laver en lækker dessert med pære nedenfor

Chutney med pære og chili - sådan gør du:
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i mellemstore tern. Kog vand op med limesaft, sukker, salt og sennepsfrø, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt pæretern, tranebær og piri piri, og lad det simre ca. 30 minutter. Skold sylteglassene, og skyl dem med atamon. Når chutneyen har en grødet konsistens, hældes den på glas. Chutneyen er ret hot og smager godt til stærk ost eller koldt kød som roastbeef eller skinke.

Se, hvordan du laver en lækker dessert med pære her Vil du vide mere om pærer? Læs, mere her Marmelade med pære - få opskriften her