Kartoffel- og jordskokkegratin

Denne kartoffelgratin består faktisk slet ikke af kartofler, da søde kartofler egentlig er en rod. Til gengæld er den meget lækkert tilbehør til rødt kød.

Tirsdag d. 16. december 2008 - af Susie Helsing Nielsen, Foto: Jes Buusmann

1 kg søde kartofler
200 g jordskokker
Smør til fadet
2 ½ dl piskefløde
½ dl hvidvin
Saft fra ½ citron
Salt
Peber
5-7 blade frisk salvie eller 2 tsk. tørret salvie
50 g revet parmesan

Skræl kartofler og jordskokker. Skær dem i skiver - jordskokkerne i meget tynde skiver. Kom rodfrugterne i et smurt ovnfast fad. Bland fløde, hvidvin, citronsaft, salt og peber. Hæld blandingen over rodfrugterne, og kom friske salvieblade i. Drys med revet parmesan. Kom fadet i ovnen ved 200° i cirka 1 time, til overfladen er gylden og kartoflerne møre. Server som tilbehør til fisk eller kød.