Grønt
Salat
Nem og klassisk kartoffelsalat
Sommer er den bedste undskyldning for at spise store mængde af den elskede sommerklassiker: hjemmelavet kartoffelsalat! Denne udgave er piftet ekstra op med rygeost og sprøde grøntsager.
af Louisa Lorang
22.05.2017
Foto: AOP.
Kartoffelsalat er nem tilbehør, som passer perfekt til både frikadeller, skovture, buffet og grill. Hvis du vil spare tid, kan du koge kartoflerne dagen før - og har du en rest spidskål, ærter eller tomater, kan de tilføjes og give ekstra din kartoffelsalat fylde.
Et andet sommerhit: Koldskål med rabarber
Det skal du bruge til nem og klassisk kartoffelsalat:
- 100 g rygeost 10 %
- 75 g drænet yoghurt 10 %
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 skoleagurk
- 1 lille bundt radiser i kvarter
- 1 lille rødløg i tynde både
- 1 bundt purløg, hakket
- 300 g afkølede kogtekartofler
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Rør rygeosten med yoghurt og sennep. Skyl agurken, og skær den i terninger. Rens radiser, og skær dem i kvarte. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Hak purløg. Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker.
- Bland agurk, radiser, rødløg, halvdelen af purløg og kartofler i rygeostblandingen. Smag til med salt og peber. Anret kartoffelsalaten med et drys purløg, og servér straks med fx røget makrel.
Prøv også: Nye kartofler på 10 måder