Salat

Nem og klassisk kartoffelsalat

Sommer er den bedste undskyldning for at spise store mængde af den elskede sommerklassiker: hjemmelavet kartoffelsalat! Denne udgave er piftet ekstra op med rygeost og sprøde grøntsager.
af Louisa Lorang 22.05.2017 Foto: AOP.

Kartoffelsalat er nem tilbehør, som passer perfekt til både frikadeller, skovture, buffet og grill. Hvis du vil spare tid, kan du koge kartoflerne dagen før - og har du en rest spidskål, ærter eller tomater, kan de tilføjes og give ekstra din kartoffelsalat fylde.

Et andet sommerhit: Koldskål med rabarber

Det skal du bruge til nem og klassisk kartoffelsalat:

  • 100 g rygeost 10 %
  • 75 g drænet yoghurt 10 %
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 skoleagurk
  • 1 lille bundt radiser i kvarter
  • 1 lille rødløg i tynde både
  • 1 bundt purløg, hakket
  • 300 g afkølede kogtekartofler
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Rør rygeosten med yoghurt og sennep. Skyl agurken, og skær den i terninger. Rens radiser, og skær dem i kvarte. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Hak purløg. Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker.
  2. Bland agurk, radiser, rødløg, halvdelen af purløg og kartofler i rygeostblandingen. Smag til med salt og peber. Anret kartoffelsalaten med et drys purløg, og servér straks med fx røget makrel.

Prøv også: Nye kartofler på 10 måder