Salat

Verdens nemmeste vandmelonsalat

Vandmelonsalat er den perfekte sommersalat - frisk og virkelig nem at lave. 4 ingredienser og lidt dressing er alt, der skal til for at lave et ægte sommerhit til middagsbordet!
af Julie Hey. 28.06.2018 Foto: Bjørn Jakobsen
Vandmelonsalat med feta, oliven og mynte

Vandmelon er en ægte sommerspise - frisk, saftig og læskende i sommervarmen. Den er selvfølgelig dejlig at spise, som den er, men den er også rigtig god at bruge i en lækker sommersalat. Vandmelon er fx fantastisk sammen med fetaost, mynte og en dressing med et sødt strejf af honning som i den her nemme opskrift. Spis vandmelonsalat til grillkødet på terrassen, eller pak den i en beholder og tag den med i kurven til stranden eller i skoven.

4 personer

Ingredienser

  • 1 vandmelon
  • 150 g fetatern
  • 4 spsk frisk mynte
  • 2 dl kalamata oliven

Dressing

  • 3 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan laver du vandmelonsalat

  1. Skær melonen i tykke skiver, fjern skal og kerner og skær melonkødet i tern.
  2. Vend melonen med fetatern, hakket mynte og oliven.
  3. Rør dressingen sammen, og dryp den over melonsalaten.

TIP: Det er en god idé at skylle meloner (og andet frugt du spiser uden skræl), inden du skærer dem ud. Skadelige bakterier på overfladen kan nemlig overføres til frugtkødet, når du skærer igennem frugten med en kniv, og når du skyller frugten, minimerer du mængden af bakterier.