Tørrede svampe
Tips og tricks

Tørrede svampe til efteråret og vinteren

af Maja Grønbæk 25.08.2015
Foto: Jakob Helbig
Skoven er fuld af svampe, og det er nu, du skal samle ind til efterårets og vinterens forråd. Tørrede svampe er geniale at gemme, og det er heldigvis virkelig nemt at tørre dem selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er svampesæson, og hvad er hyggeligere end en tur i skoven for at indsamle herlighederne selv? Du kan selvfølgelig også købe dig til svampene i supermarkedet. Når du tørrer svampene, har du glæde af dem i madlavningen langt ind i den mørke tid. De tørrede svampe kan fx bruges som smagsforstærker i efterårets mange gryderetter.

Få opskriften på risotto med tørrede svampe her

Sådan laver du tørrede svampe

Du skal bruge 1 kg kantareller eller andre svampe

  • Tænd ovnen på 50°. Børst svampene fri for snavs.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tør dem i ovnen med ovndøren på klem i 6-8 timer.
  • Opbevar de tørre svampe i et rent glas med låg. De kan holde længe. Brug dem som smagsforstærkere i gryderetter.
  • Du kan også lægge dem i koldt vand i 30 minutter først, så de folder sig ud inden tilberedningen.
  • Svampevandet indeholder meget smag, så det kan du også bruge i retten.

Få opskriften på pizzasnitter med svampe her

Tip til endnu mere smag

Du kan give de tørre svampe mere smag ved at blende dem med tørret rosmarin eller timian og blande dem med havsalt.

Guide: Dyrk dine egne svampe i haven.