Mad

10 råvarer du skal spise i april

April er den første rigtige forårsmåned, hvor vores fokus rettes mod de skønne friske grøntsager, fisk og skaldyr og grønne kryddderurter.
af Redaktionen. Foto Bjørn jakobsen. 1.05.2013

Laks
Den lyserøde laks sætter kulør på ethvert middagsbord og har samtidig et højt indhold af Omega-3 fedtsyrer. Prøv f.eks. at servere Tatar med helleflynder og laks.

Spinat
Spinat er en bladgrøntsag, fyldt med vitaminer og mineraler. Spis den rå, dampet og stuvet og server den på forskellige måder, f.eks. Kalvekoteletter med perlespelt og spinat.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Agurk
Vi har den allerede liggende i køleskabsskuffen, men agurken kan bruges til andet og mere end salat. Prøv f.eks. Hummer med ærter, agurk og mayonnaise.

Persille
Persille er vores mest brugte krydderurt og god til kartofler, til kyllingen eller som grønt drys. Opbevar den i dit køleskab i en pose med det vand, som du har skyllet persillen i. Prøv f.eks. Pocheret torsk med selleri og persille.

Rucola
Rucola, også kaldet sennepskål, giver et krydret pift til salater og lune retter. Brug f.eks. rucola til Braiseret svinekød i en siciliansk mafiamenu.

Forårsløg
Er en forårsbebuder og er et lækkert friskt tilbehør. Prøv f.eks. Grillet sandart med forårsløg og ingefær.

Makrel
Makrel er en fed fisk, men det de sunde fedtstoffer den indeholder og én af de lækre fisk, som vi skal huske at spise. Prøv f.eks. Ovnbagt markrel med grønsagsfyld.

Rejer
Rejser er en havfrisk lækkerbisken - både som fjord- eller tigerrejer. De bruges primært i retter som rejecocktail, på smørebrød, men kan også bruges i middagsretter. Prøv f.eks. Grillede røgede tigerrejer.

Ingefær
Frisk ingefær bruges som grundkrydderi i asiatiske retter. Tørret ingefær bruges også i brød og kager. Prøv f.eks. Mette Blomsterbergs coco-gingers.

Unghane
Opdrættes i kyllingehuse med meget god plads. Server den på forskellige måder, f.eks. Unghane med citron og hvidløg.