Mad

10 råvarer du skal spise i december

Se hvilke råvarer, der er højsæson for i december
af Redaktionen. Foto: Anders Schønnemann. 13.12.2018

Appelsiner
Appelsiner som vi køber i december er rigtig saftige og sprængfyldte med C-vitaminer. Prøv f.eks. Salat med appelsin og fennikel, eller Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade.

Rødkål
Rødkål er for de fleste lig med jul. Kålen er lækker både rå og syltet og passer godt sammen med de øvrige råvarer, som er i sæson i december. Prøv f.eks. Braiseret rødkål med karamelliseret løg i cider.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kardemomme

Figner
En sød og yderst anvendelig frugt. Kan både spises friske og tørrede. Prøv Bagte figner i karamel med vaniljeis eller Figner med gedeost raddiochiosalat og tomatsalsa

Jordskokker
Jordskokker er en fantastisk rodfrugt med nøddeagtig smag. De kan bruges lige som kartofler, eller de kan bages, koges eller spises rå, fintsnittet i salater. En rigtig lækker måde at bruge rodfrugterne på er især i en cremet jordskokkesuppe.

Nødder
Nødder er både sunde og smager godt. De sprængfyldte med proteiner og sunde fedtsyrer. Man kan naturligvis få nødder året rundt, men det er nu, at man kan plukke især valnødder og hasselnødder fra de danske træer. Oktober er også sæson for kastanjer, og de smager helt vidunderligt bagte med lidt smør til. Prøv f.eks. Nøddetærte med marcipan eller Meyers Efterårssalat med blommer og kastanjer

Kvæder
Oldtiden guldæble kaldes denne frugt med den lidt beske smag og det stenhårde ydre. Er yderst anvendelig til marmelade, gelé eller kompot. Prøv også Bagte og karamelliserede kvæder eller marokansk and med oliven og citron

Trøfler
Der findes forskellige trøfle til årstider og også en vintertrøffel.

Rødbede
Rødbeder er både flotte og sprængsfyldt med vitaminer. De smager godt både bagte, rå i salater eller syltede som vi måske bedste kender rodfrugter fra.

Spinat
Alle ved det - spinat er supersundt og fyldt med vitaminer, men desværre er denne grøntsag ikke lige populær hos alle. Hvis man ikke er så vild med dem, man køber på frost, så prøv i stedet med frisk babyspinat, som slet ikke har den samme kraftige smag. Her bruges den som tilbehør til koteletter.