Fisk og skaldyr

4 forretter som skaldyrs-tapas

Se her, hvordan du laver fire små tapas-forretter i stedet for en enkelt forret.
af Marion Smith / Foto: Columbus Leth 26.10.2020
tapas-forretter

4 forretter som skalddyrs-tapas

Vi har samlet fire forskellige forretter med fisk og skaldyr, som du kan lave en lækker skalddyrs-tapas ud af.

Dine gæster vil sætte pris på, at de kan smage lidt af hvert. Nedenfor finder du de fire opskrifter, der indeholder østers, ceviche, ærtesuppe og vagtelæg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bon appetit!

Prøv også: 10 festlige forretter til nytår

1. Opskrift på østers og rødløg i eddike

Antal: 6 personer

Det skal du bruge til østers med rødløg i eddike

  • 1 mellemstort rødløg
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 1½ dl rødvinseddike

Sådan laver du østers med rødløg

  1. Begynd dagen før. Skær rødløget i skiver, og læg dem i et fad.
  2. Drys med sukker og salt, og hæld rødvinseddike over. Lad det stå natten over.
  3. Åbn østersskallerne, og løsn østersene fra skallerne.
  4. Server dem derefter i skallerne med de marinerede løg over. Læg en teske ved.

Tip! Løg, der er tilovers, kan serveres til smørrebrød og kødretter.

PRØV OGSÅ: 10 nemme forretter

2. Opskrift på vagtelæg med urtesalt

Antal: 6 personer

Det skal du bruge til vagtelæg med urtesalt

  • 12 vagtelæg
  • 1 stor håndfuld persille
  • 30 mynteblade
  • 100 g flage salt
  • 10 kviste timian

Sådan laver du vagtelæg med urtesalt

  1. Kom de omhyggeligt skyllede blade fra persille, mynte og timian i en blender, og blend dem.
  2. Tilsæt salt, og blend videre i 30 sekunder.
  3. Kog vagtelæggene i 3 minutter, og server dem med urtesaltet.

Se også: Se alle vores forretter her!

3. Opskrift på ceviche med skalotteløg og lime

Antal: 6 personer

Det skal du bruge til ceviche med skalotteløg og lime

Denne ret skal trække i 1 time i køleskab.

  • 600 g hvid fisk som torsk eller kulmule
  • 2 skalotteløg
  • 3 økologiske lime
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du ceviche med skalotteløg og lime

  1. Start med at trække eller skære benene ud af fisken.
  2. Skær derefter fisken i så tynde skiver som muligt, og anret dem på 6 små tallerkener.
  3. Hak skalotteløget fint. Riv skallen på limefrugterne med enten et julienne jern eller et rivejern.
  4. Fordel skalotteløg og derefter limeskal over fisken.
  5. Pres saften ud af lime-frugterne, og hæld den stille og roligt over fisken. Drys med salt og peber.
  6. Stil fisken i køleskabet, og lad den trække 1 time, inden den serveres.

​​Se også: Få inspiration til forretter til nytår her!

4. Opskrift på ærtesuppe med stegte kammuslinger

Antal: 6 personer

Det skal du bruge til ærtesuppe med stegte kammuslinger

Lav suppen kort tid før, den skal servers, så den bevarer sin flotte farve.

  • 2 skalotteløg
  • 1 lille stærk grøn chili
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g frosne ærter
  • 5 dl vand
  • 1 spsk grønsagsbouillon
  • Saft af ½ citron
  • 6 kammuslinger
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du ærtesuppe med stegte kammuslinger

  1. Hak skalotteløgene. Hak chilien fint.
  2. Sautér løg og chili i olivenolie i 5 minutter, tilsæt ærter, vand og bouillon.
  3. Lad suppen simre i 10 minutter. Blend den, og smag til med citron, salt og peber. Hold suppen varm.
  4. Pensl kammuslingerne på hver side med olivenolie, og drys med salt og peber. Grill dem på begge side. Server suppen varm med kammuslingerne.

Se også: Lav lækre tapas-forretter til nytår