Kød og fjerkræ

Braiseret skank af Hindsholm-gris

Braiseret svineskank med urter kan hamle op med de fleste kødretter. Få opskriften på den smagfulde ret her!
af Connie Mikkelsen, Foto: Heidi Lundsgaard 6.10.2011

(4 personer)
1 stk. Hindsholm-griseskank eller anden frilandsgris
4 spsk olie
2 dl god rødvin
4 dl kalvefond
2 fed hvidløg
2 nye løg
2 gulerødder
½ bundt timian
½ bundt rosmarin
100 g daggammelt brød
salt og peber

- Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarter. Rens gulerødderne og skær dem i mindre styker. Varm olien op i en stegegryde, som kan tåle at komme i ovnen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Brun skanken godt af på alle sider. Krydr med salt og peber og tilsæt grønsagerne, så de også får lidt farve. Hæld rødvin i sammen med rosmarin og halvdelen af timianen.

- Lad retten simre indtil rødvinen er reduceret til det halve. Tilsæt kalvefonden og sæt skanken i ovnen ved 160° i ca. 4 timer.

-Tag skanken op af fonden. Sigt fonden over i en lille gryde og kog ind til væsken er en kraftig sovs.

- Blend det tørre brød sammen med resten af timianbladene og tilsæt salt og peber efter smag.

- Hæld saucen over skanken og drys med brødblandingen.

Se også opskriften på:

Frikadeller med gulerødder og ærter

Filet med to slags asparges