Kød og fjerkræ

Brug julens rester til lækre retter

Skulle du imod alle odds ikke få spist op i juledagene, så tryl resterne om til nye lækre retter. Prøv fx pasta med rødkål, flæskesteg-valnødder og estragongremolata. Gorm Wisweh fra Gorms Pizza viser hvordan.
Lene Lykke Hovmand 24.12.2014
Brug julens rester til lækre retter

Julen er højtid for madspild, men der er der absolut ingen grund til, hvis det står til Gorm Wisweh, som er manden bag gourmetpizzakæden Gorms Pizza. Han er en mester i at udnytte alle de gode råvarer og rester af ande- og flæskesteg til lækre hverdagsretter med smag af jul - og lidt af Italien. Her får du hans opskrift på restemad, der kombinerer resterne af kål og steg med valnødder og gremolata. God jul fra Italien!

Prøv også: Opskrift på flæskesteg i ovn med sprøde svær

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pasta med rødkål og resterne af flæskestegen, valnødder og estragongremolata

4 personer

Ingredienser:
400 g spaghetti el. fettucine
400 g flæskesteg (eller god bacon, hvis I har spist op)
¼ rødkålshoved
1 porre
½ dl hvidvin
1 spsk. mascarpone
1 dusk estragon
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 håndfuld valnødder

Få også Gorms opskrift på: julepizza med and

Sådan gør du:

  • Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, til den er al dente.
  • Skær stegen i små tern, og rist dem sprøde i lidt olie.
  • Skær imens rødkålen og porren i tynde strimler.
  • Smid porren op til grisen, vend rundt et par gange, og lad derefter rødkålen følge trop.
  • Smid hvidvin på, og lad det simre lidt væk.
  • Hæld nu den færdigkogte pasta op på panden sammen med en skefuld mascarpone, og kast det hele grundigt rundt.
  • Hak estragon, hvidløg og masser af citronskal godt sammen.
  • Servér julepastaen i dybe tallerkener, og drys med gremolata og hakkede valnødder.

Vild med flæskesteg? Prøv også at tilberede den på grillen. Se opskriften på flæskesteg på grill lige her