Se også
Aftensmad
Karryret med spinat og rejer
Kast dig ud i en ny, lækker karryret med rejer og spinat i hovedrollen.
Af: Ditte Ingemann Foto: Lene Samsø
28.03.2023
4 personer
Ingredienser
- 400 g rejer i lage eller fra frost
- 400 g rejer i lage eller fra frost
- 2 fed hvidløg
- 15 g frisk ingefær
- 2 spsk. smagsneutral olie til stegning
- 1½ spsk. stærk karry
- 2 tsk. stødt gurkemeje
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 250 g frisk babyspinat
- 1 limefrugt
- Salt og peber
- 1 håndfuld thaibasilikum
- 4 spsk. saltede peanuts
Sådan laver du karryretten med rejer og spinat
- Afdryp rejerne i en sigte.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Skræl og hak ingefær fint.
- Varm olie op i en stor gryde. Steg løg, hvidløg og ingefær i olien ved middel varme under omrøring i et par minutter.
- Tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne brænde en smule af, og tilsæt hakkede tomater. Lad tomaterne koge med i ca. 5 minutter, og tilsæt kokosmælk.
- Lad det simre i 30-35 minutter.
- Skyl og tør spinat. Lad spinat og rejer simre med i gryden i 3-4 minutter.
- Smag retten til med friskpresset limesaft, salt og peber. Skyl og pluk thaibasilikum. Top retten med thaibasilikum og peanuts, og servér evt. med kogte ris.