Se også
Aftensmad
Kylling i fad med kartofler og grønt
Kylling er sundt, billigt og superanvendeligt i de hektiske hverdage, når der skal god hverdagsmad på bordet i en fart! Her får du den nemmeste opskrift på kylling i fad.
af Camilla Zarah Lawes.
11.01.2016
Foto: Wichmann+Bendtsen Photography.
80’ernes fedtdryppende lørdagskylling er heldigvis næsten gået i glemmebogen til fordel for den hjemmelavede slags. Vil du også servere kylling på en hverdag, så får du den perfekte opskrift her!
4 personer
Ingredienser
- 1 stor kylling, ca. 1.300-1.600 g
- 1 kg nye kartofler
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
- Saft af 1 citron
- 2 spsk. tørret oregano
- 2 spsk. tørret timian
Salat
- 1 bakke blandede salatskud
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk. hvid balsamico
- Salt og friskkværnet peber
Desuden
- 1 bundt bredbladet persille
Sådan laver du kylling i fad
- Tænd ovnen på 180º. Vask kartoflerne, og fordel dem i et stort ovnfast fad − er nogle af dem store, kan du halvere dem. Krydr kartoflerne med salt og friskkværnet peber.
- Halvér kyllingen, og læg den i det ovnfaste fad. Krydr kyllingen med olivenolie, citronsaft, oregano, timian, salt og friskkværnet peber.
- Steg kyllingen og kartoflerne i ovnen i 55 minutter.
Salat
- Skyl salaten, og dryp den godt af.
- Rør olie sammen med balsamico, salt og friskkværnet peber, og hæld blandingen over salaten.
- Hak den bredbladede persille. Drys lidt over kyllingen og resten over salaten.
- Servér salaten som tilbehør til kyllingefadet.