Kød og fjerkræ

Oksemørbrad med svampesauce

Forkæl dine gæster med en delikate hovedret bestående af oksemørbrad med en cremet svampesauce.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Lars Ranek. 8.09.2019
Oksemørbrad med svampesauce

Prøv denne delikate hovedret med oksemørbrad og en cremet lækker svampesauce. Løft opskriften op på et endnu højere smagsniveau, og spice det op med krydrede kartofler samt fennikel som tilbehør. Oksemørbraden er let at tilberede, og den er en sikker vinder som hovedret til maddagsmenuen. Samtidig er flere forskellige ingredienser et godt supplement hertil, så fordelene er af mange når det gælder denne ret.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Opskrift på mørbradgryde med friske svampe

Oksemørbrad med svampesauce, krydrede kartofler og fennikel

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave oksemørbrad med svampesauce, krydrede kartofler og fennikel

OKSEMØRBRAD:

  • 800 g oksemørbrad (150-180 g pr. person)
  • 2 spsk. madolie
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. frisk rosmarin
  • 6 bagekartofler
  • 6 stilke rosmarin
  • 3 fennikler skåret i 12 både
  • olivenolie
  • rosa peber
  • havsalt
  • 600 g blandede svampe (kantareller, bøgehatte, markchampignoner, østershatte)
  • 30 g smør
  • 1 bananskalotteløg i fine terninger
  • 4 stilke timian
  • 2 dl hønsebouillon
  • 3 dl piskefløde
  • evt. lidt majsmel
  • hakket persille, havsalt og friskkværnet peber

SE OGSÅ: Lammekølle med rosemarin og fennikel

Sådan laver du oksemørbrad med svampesauce, krydrede kartofler og fennikel

OKSEMØRBRAD:

  1. Afpuds mørbraden for sener og fedt.
  2. Varm en stor pande op; hæld olie på, og steg mørbraden på alle sider.
  3. Tag den af panden, og krydr med salt, peber og rosmarin.
  4. Læg den på en bageplade med bagepapir, og steg den færdig i en 180° varm ovn i 12-18 minutter (alt efter hvor rød den skal være).
  5. Lad den hvile i 10 minutter og skær den i tykke skiver lige før servering.

KARTOFLER OG FENNIKEL:

  1. Vask kartoflerne, og skær dem i tynde både.
  2. Vask fenniklerne; del dem i kvarter, og fjern stokken.
  3. Læg både kartofler og fennikel på en bageplade med bagepapir, og krydr med olie, salt, rosa peber og rosmarin.
  4. Steg dem i en 180° varm ovn i 15-20 minutter.

​SAUCE:

  1. Rens svampene for al jord med en urtekniv og en lille børste.
  2. Smelt smørret i en gryde, og sautér løgene, til de er lysebrune. Tilsæt svampe og timian, og rist dem i et par minutter.
  3. Kom hønsebouillon og fløde på, og lad det småkoge i et par minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsmel.

SERVERING:

Servér straks kødet med kartofler, fennikel, kartofler og sauce, og drys med persille, salt og peber.