Kød og fjerkræ

OPSKRIFT | Grønkåls-græskar-salat med kylling

Her får du opskriften på en sprød Grønkåls-græskar-salat med kylling og cremet blå ost.
af redaktionen 23.01.2017
Grønkåls-græskar-salat med kylling

Blå ost i en salat, kan gøre underværker, men hvilken type er ikke underordnet. En Le Bleu fra Président er meget rund og mild smag, men uden at være smagløs, og en Roquefort er mere saltet i smagen, hvorimod en Gorgonzola har en næsten skarp smag. Alle tre oste går godt til grønkåls-salaten med græskar og kylling, som du får opskriften på herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Grønkåls-græskar-salat med kylling

INGREDIENSER:

  • ½ hokkaidogræskar
  • olivenolie
  • salt
  • 2 kyllingebryster lidt olie til stegning

Salat:

  • ½ dl citronsaft
  • 4 spsk. flydende honning
  • 6 spsk. olivenolie
  • 200 g ribbet grønkål
  • salt
  • 100 g blå ost*
  • 50 g hakkede valnødder evt. groft brød

*Er du ikke til blå ost, kan du bruge parmesan i salaten.

FREMGANGMÅDE:
Skrub græskarret godt; fjern kernerne med en ske, og skær græskarret i grove både. Rist dem i olivenolie på en varm pande i ca. 15 minutter, til de er møre. Krydr med salt.

Steg imens kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt; lad dem køle en smule af, og skær dem i skiver.

Rør citronsaft med honning og olie. Hak grønkålen fint. Vend grønkål og lune stykker græskar med dressingen, og smag til med salt.

Top salaten med kylling, brud af blå ost og hakkede valnødder. servér salaten, som den er, der er fylde nok i den – eller med groft brød til, hvis du ikke kan lade være.