Aftensmad
Aftensmad
Rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts
Forkæl dine gæster med fransk bistromad i bedste stil. Denne ret af rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts er fuld af gode smagsindtryk og vil uden tvivl hitte ved det gode middagsselskab!
af Marie Melchior
29.04.2015
Foto: Jakob Helbig
Forkæl dine gæster med fransk bistromad i bedste stil, og forfør dem med et sansebombardement af gode smagsindtryk. Rødfiskens kød er fast, og smagen minder om krabbe, men hvis tanken om dette gør dig en smule fiskeforskrækket, kan du sagtens benytte dig af en mere smagsneutral fisk såsom torsk.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Langtidsstegt culotte med rodfrugter og stegte kartofler
Det skal du bruge til rødfisk:
Antal: 6 personer.
Bagt rødfisk:
- 1 rødfisk på ca. 1,8-2 kg eller 6 rødfiskefileter
- 6 laurbærblade
- 1 usprøjtet citron
- 6 spsk. olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
Ovnbagte rodfrugter:
- 300 g pastinak
- 300 g knoldselleri
- 300 g jordskokker
- 1 spsk. fennikelfrø
- Ca. 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. havsalt
FÅ MERE INSPIRATION TIL HVERDAGSMADEN MED ISABELLAS!
Aioli:
- 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
- 1 knivspids salt
- 1 tsk. dijonsennep
- 1½ dl vindruekerneolie
- 1 fed hvidløg
Dampede haricots verts:
- 300 g haricots verts (grønne bønner)
- 1 lille bundt purløg
Inspiration: Lækre småretter med fisk og skaldyr
Sådan laver du rødfisk:
I galleriet nedenfor finder du fremgangsmåden og en udførlig trin for trin-guide til, hvordan du selv laver rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts: