Kød og fjerkræ

Sous vide-tilberedt oksetyksteg med grønt og portvinssauce

Når du tilbereder en steg med sous vide, får du et mørt og lækkert stykke kød, som ikke mister sin saft og kraft. Her får du en trin for trin-guide til at kokkerere med sous vide.
Annonce for Zwilling 12.05.2022

Der er ikke noget som et stykke kød, der er tilberedt til perfektion. Med en sous vide kan du indstille temperatur og tid, så du er sikret et lækkert resultat med masser af saft, kraft og den helt rette konsistens – hver eneste gang. Dette gælder for øvrigt også grøntsager, der kun bliver bedre efter nogle timer under varmt vand.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med en sous vide? Så bare rolig, her får du en enkel trin for trin-guide og en video, der viser dig, hvordan du bruger den.

Opskrift på sous vide-tilberedt oksetyksteg med grønt og portvinssauce

Antal personer: 6

Det skal du bruge for at lave sous vide-tilberedt oksetyksteg med grønt og portvinssauce

  • 1 oksetyksteg a 1.200 g
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • Salt og peber
  • 4 stilke rosmarin
  • 1 helt hvidløg
  • 3 peberkorn
  • 2 laurbærblade

Grøntsager:

  • 1 knoldselleri
  • 8 små gulerødder
  • 3 stilke timian
  • 1 citron
  • 50 g smør
  • Salt og peber

Portvinssauce:

  • 2 skalotteløg
  • 20 g smør
  • 2 laurbærblade
  • 2 dl portvin
  • 2½ dl piskefløde
  • Salt og peber

Til servering:

  • 1 håndfuld persille og timian

Sådan laver du sous vide-tilberedt oksetyksteg med grønt og portvinssauce

  1. Skær oksetykstegen igennem på langs, og læg den i en vakuumpose.
  2. Skyl rosmarin, og skær det hele hvidløg over på midten. Læg rosmarin og hvidløg i vakuumposen med kød. Luk posen, og træk luften ud af den med vakuumpumpen.
  3. Grøntsager: Skræl selleri og gulerødder, og skær selleri i 2 cm tykke skiver. Læg selleri og gulerødder i en vakuumpose sammen med timian, citronskiver og en klat smør. Luk posen, og træk luften ud af den med vakuumpumpen.
  4. Hæld vand i gryden, og læg vakuumposerne deri, så indholdet er dækket af vand. Stil temperaturen på sous vide-maskinen på 56°, og lad kød og grøntsager stå i gryden i 4 timer. Tag poserne op af gryden.
  5. Tag kødet ud af vakuumposen. Varm olie op på en pande, og steg kødet et par minutter på alle sider, til det har en sprød stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
  6. Portvinssauce: Pil og hak løg. Brug den uvaskede pande fra kødet, og sautér løg og laurbærblade heri i lidt smør. Hæld vin på, og kog ind til den halve mængde.
  7. Hæld saften fra vakuumposen med kød ned i saucen. Hæld fløde på, og kog op. Smag til med salt og peber. Skær kødet i 3 cm tykke skiver, og anret sammen med grøntsager og lidt sauce. Drys med persille og timian.

Kom i gang med sous vide

Et sous vide-sæt er nemt at bruge, og det bedste er, at du kan bruge det til at tilberede lige præcis de råvarer, du har lyst til – både kød, fisk og grøntsager. Fresh & Save er et komplet sous vide-startersæt til dig, der er klar til at kaste dig ud i sous vide. Sættet inkluderer Enfinigy sous vide-stav, vakuumpumpe, 6 genanvendelige vakuumposer, marinadeventil og opskriftsidéer. Find det her.

PSST! Brug rabatkoden MAD&BOLIGzwilling.dk og få 15 % rabat på dit nye sous vide-startersæt (8 dele).