Kød og fjerkræ

Svinekæber med et tvist af kaffe

Svinekæber smager fantastisk, og hvis du supplerer svinekæberne med kaffebønner, får du en lækker smag. Få opskriften på kaffebraiserede svinekæber med mos og brombærsauce her.
af Mikkel karstad / Foto: Anders Schønnemann 9.05.2021

Svinekæber har en lækker smag, og er godt kød til en lækker gæstemiddag. Kaffe indeholder en masse aromaer, syre, bitterhed og smagsstoffer, som passer rigtig godt sammen med mange råvarer, og tilsætter du dine svinekæber kaffebønner, får du en fantastisk smag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvilken kaffetype er du?

Her får du opskriften på svinekæber med et tvist af kaffe:

Svinekæber til 4-6 personer

1 kg svinekæber
2 spsk raps- el. majsolie
2 gulerødder
2 løg
5 kviste timian
3 dl mørk øl, fx ale el. porter
3 dl æblemost
10 kaffebønner af god kvalitet
1 dl æbleeddike
Havsalt og friskkværnet peber
5 dl hønse- el. kalvebouillon

Puds svinekæberne, og brun dem i olie i en stegegryde, til de har taget farve på alle sider. Skær gulerødder og løg i grove stykker, læg dem i gryden, og brun dem godt. Tilsæt kaffebønner, timiankviste, øl, æblemost, kaffebønner, eddike, salt og peber. Lad væsken koge ind til den halve mængde. Tilsæt herefter bouillon, og kog forsigtigt op. Skum af for urenheder, når det koger. Læg låg på, og braiser kæberne i ovn ved 150° i 1½-2 timer.

Prøv også opskriften: Svinekæber i hvidvin
Kartoffelmos til svinekæber:
1 kg kartofler
2 dl mælk
50 g smør

Skær kartoflerne i grove terninger, og kog dem i 20-25 min., til de er helt møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne stå i gryden og dampe lidt af. Lun mælken, og skær smørret ud i små terninger. Mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt mælk og smør lidt ad gangen, til du har en blød og ensartet mos.

Prøv også denne opskrift: Oksefilet med fyldte kartofler

Sauce til svinekæber:
Bouillon fra svinekæberne
15-20 g koldt smør
200 g friske brombær
½ bundt estragon
1 usprøjtet citron

Tag svinekæberne ud af ovnen. Sigt bouillon fra kæberne over i en anden gryde, og kog den ind til den halve mængde. Smag den herefter til med terninger af koldt smør, brombær, hakket estragon og lidt friskrevet citronskal og -saft. Læg kæberne tilbage i saucen, og lun dem igennem. Server
kæberne i saucen med kartoffelmos og evt. brød og salat til.