Brød

Hjemmelavede baguettes med spelt

Knasende sprøde baguettes med spelt er det perfekte tilbehør til lækre lune retter. Her er opskriften på den dejlige franske specialitet.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 14.02.2017
Opskrift på hjemmelavede baguettes med spelt

Der er en grund til at dette franske brød er kendt i hele verden. Baguettes har en skarp skorp og den blødeste midte, og baguettes kan bruges til næsten alt; supper, gryderetter, tapas eller crostino og bruschetta. Vi giver dig her opskriften på de bedste hjemmelavede baguettes med spelt, og der er rigtig mange grunde til at bage med spelt. Spelt er en hvedesort som for alvor er kommet tilbage i de danske køkkener igen, og det er der gode grunde til. Spelt er nemlig fyldt med proteiner og indeholder mindre gluten end hvedemel. Mindre gluten betyder, at du får et let og luftigt brød med en flot struktur og aroma.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip: Spis dine baguettes med hjemmelavet nutella - opskrift her!

Opskrift på hjemmelavede baguettes med spelt

Antal: 10-12 styk

Det skal du bruge til hjemmelavede baguettes med spelt:

  • 10 g gær
  • 8 dl koldt vand
  • 1 spsk. maltsirup
  • 500 g økologisk speltmel
  • 500 g økologisk hvedemel
  • 1½ spsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan laver du hjemmelavede baguettes med spelt:

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt maltsirup, mel og salt lidt ad gangen.
  2. Ælt dejen i en røremaskine, til den samler sig og begynder at slippe i siderne.
  3. Hæld dejen i en skål smurt med olivenolie, læg et fugtigt viskestykke over dejen, sæt den i køleskabet, og lad den koldhæve i 8-10 timer.
  4. Tag dejen ud, og lad den stå i 1-2 timer på køkkenbordet og få stuetemperatur.
  5. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, så den ikke klasker for meget sammen efter at have hævet. Sørg for at dejen er godt dækket af mel, så den ikke hænger fast. Lad dejen hvile på bordet i 20 minutter.
  6. Tænd ovnen på 250°, skær dejen ud med en meget skarp kniv til 10-12 baguetter, og læg dem op i baguetteformene.
  7. Drys med lidt mel på toppen, og sæt baguetterne i ovnen, kast et glas vand ind i bunden af ovnen, luk lågen med det samme, så dampen bliver i ovnen.
  8. Skru ned på 220°, og bag baguetterne i 12-15 minutter. Tag baguetterne ud af ovnen, og lad dem køle af.

Prøv også: Claus Meyers opskrift på surdej

Flere gode opskrifter på brød

Er du blevet inspireret til at prøve andet bagværk, har vi samlet 10 andre opskrifter til dig her: